Een tweede zaterdag met Francis, 09-04-2016

[unitegallery FrancisKilian2]

Harm was te druk met zijn expo, Eke had Landschap in haar hoofd en Marscha was helaas in beslag genomen door een doodzieke zus. Verder waren we er allemaal, genietend van zon, koffie en Mia’s appeltaart. Ineke bracht actueel sprookjesnieuws mee: in opdracht van de NRA is een verbeterd sprookjesboek gemaakt waarin de hoofdfiguren gewapend zijn. Het goede maakt korte metten met wolf, heks of stiefmoeder dank zij een vuurwapen.

Francis stelde de volgende dagindeling voor: ieder vertelt hoe voor haar/hem het werkproces in de afgelopen 6 weken was verlopen,  daarna een groepsbespreking van ieders werk. De werkprocessen hadden voor velen een worsteling ingehouden met soms een laat omslagpunt naar bevrijding van het juk of een gevonden oplossing. Maar er was ook met plezier gewerkt.
Francis besprak nu de een voor een onthulde schilderijen terwijl we allen oplettend toekeken en -luisterden. Per schilderij was er ca. 10 minuten, genoeg voor concreet commentaar op sterke en zwakkere onderdelen, vragen die je scherper deden zien en tips voor hoe nu verder.

SOEP!!! Donkerrozerode Borstsj, net wat we nodig hadden. Heerlijk Mia! Nu konden we nog even aan het werk, met nieuwe inzichten in ons eigen werk en elkaars weg door het woud der verwachting.

Wat een verrijkend traject heeft Francis ons doen afleggen. Reden voor dankbaarheid.

Wil je dit bericht delen? Dat kan: