Eke Krabben

"Een schilderij is nooit af, het stopt gewoon op een interessante plaats"

(Citaat van Paul Gardner)

2015-05-31 10.43.02 (2)website

Mijn naam is Eke Krabben en ik woon en werk in Emmen. Te spelen en laten verrassen, met verschillende technieken, je niet binden aan een idee, dat is schilderen voor mij. Ik geniet ervan me te verliezen in mijn werk. Ik laat me inspireren door wat ik tegenkom, een interessante kop, een bijzonder landschap, een foto in de krant.

Vluchtige figuratieve tekeningen van mensen op het strand, impressionistische werken met een losse verftoets, gedetailleerde portretten. In de loop van de jaren heb ik een eigen, herkenbare stijl ontwikkeld, waarin ik blijf experimenteren.

Tekenen en schilderen doe ik van jongs af aan, het zit in mijn bloed. Naast mijn akte tekenen heb ik lessen gevolgd in schilderen en tekenen bij diverse docenten. Ook heb ik beeldend gewerkt met klei. Sinds een aantal jaar maak ik deel uit van schildersgroep SOUZA, waar het werken met gelijkgestemden zorgt voor verdere ontwikkeling.

2015-05-31 08.50.11Ik heb in 2014 deelgenomen aan het door Kunst en Cultuur Drenthe georganiseerde Portret van Drenthe en werd door de jury uitgeroepen tot één van de winnaars. Deze winnaars hadden als opdracht om in een aantal workshops bekende Drenten te portretteren. Tijdens een expositie van deze kunstenaars in de Melkfabriek in Bunne werden de winnaars bekend gemaakt voor de grote finale. Hier viel ik opnieuw na beoordeling door een deskundige jury in de prijzen. De 3 winnaars mochten de Commissaris van de Koning Jaques Tichelaar portretteren. De portretten werden bij Galerie Wildevuur onder grote belangstelling door de commissaris onthuld.

Dit project heeft geleid tot de oprichting van de Drentse Portretfederatie, waarin Drentse portretschilders samengebracht zijn en waarbij cross-overs gemaakt worden naar andere kunstvormen.

Mijn werk is te aanschouwen geweest op verschillende exposities, onder andere bij de GGZ Drenthe in Beilen en Assen, Centrum voor Beeldende Kunst in Emmen, Galerie Wildevuur in Hooghalen, de Melkfabriek in Bunne.
Wanneer u contact met mij wilt kunt u me mailen of bellen. 

ekekrabben@gmail.com 

Telefoon: 0591 626531

Portfolio