Marijke Reis

Schilderen is mijn lust en mijn leven. Een heerlijke hobby!

Een kleine vijftig jaar geleden was wandkleden maken “ in “.
Bij het ontwerpen van wandkleden miste ik de vaardigheid te kunnen tekenen. Ik schreef mij in voor een schriftelijke cursus tekenen bij LOI.
Toen mijn belangstelling eenmaal gewekt was, ging ik een cursus tekenen volgen bij AKE onder leiding van Edith Stoel.

Tijdens een schildersweek Grensverleggend schilderen” bij Leo Musch in Frankrijk was mijn interesse om met acrylverf te schilderen gewekt. Ik volgde cursussen en workshops bij diverse docenten en ,van iedereen leerde ik wat.

Aanvankelijk werkte ik figuratief , maar in de loop der jaren ben ik wat meer gaan experimenteren met materialen en structuren. Mijn inspiratie bron is veelal de natuur; in brede zin van het woord. Dat kunnen alledaagse dingen zijn, zoals het gevallen blad in het bos of een verweerde stenen muur. Maar ook het indrukwekkende van de ruige rotsblokken, het geweld van de natuur, de kracht van het water en de elementen.

Mijn schilderijen zijn geen directe weergave van de werkelijkheid, maar meer een visualisatie van de sfeer en de emotie , die het onderwerp bij mij oproept. Het spelen met kleur, het mengen van de verf, het stoeien met de sfeer en het onderwerp geven mij, ondanks dat het soms niet lukken wil, een heerlijk ontspannen gevoel.

Marijke Reijs- van der Staak
marijke.reijs@gmail.com

Portfolio