Marijke van Proosdij

GLASOBJECTEN, SCHILDERIJEN EN ANDERE TECHNIEKEN

Mijn passie is beeldende kunst in het algemeen en speciaal het maken van glasobjecten en schilderijen. Uitgaande van het beeld, laat ik mij beïnvloeden door het licht en de sfeer. Dit is voor mij belangrijker, dan de exacte weergave van het beeld. De natuur en de mens zijn vaak een inspiratiebron.

Het gebruik van diverse technieken is voor mij nog steeds een ontdekking van de vele mogelijkheden van het materiaal en de effecten ervan. Ik werk met aquarel, acryl en olieverf. Met olieverf maak ik ook gebruik van een gom-batik , een oude bijna niet meer toegepaste techniek, waarbij men gebruik maakt van verdunde olieverf. Door verschillende lagen over elkaar worden de kleuren intens en verrassend. Thema’s variëren  van landschap, portretten, stillevens, zowel realistisch als abstract.

Bij de bewerking van glas, snij ik glasplaten in vormen en door fushing versmelt het onder hoge temperaturen. Dit voor het maken van tuinobjecten ,wandobjecten en schalen. Ook het maken van mallen voor het gieten van glas beheers ik en pas ze toe in kleine objecten.

Bij bewerking van glas moet alles in een keer goed gaan , anders krijg je bellen of barsten, bij het schilderen kun je soms nog wel corrigeren. Net als bij golfen blijft het een uitdaging en daarom blijft het interessant en plezierig om te doen.

Activiteiten en projecten:

  • Ik ben lid van het schilders-collectief “Souza”.
  • Ik organiseer de exposities van de Stichting Grote Kerk Cultureel In Emmen
  • Ook heb ik meegedaan met het project Nachtwacht van Emmen,
  • Het project Reestzin in De Wijk
  • Colorfield Performance in Sloten

Exposities: CBK Emmen, K&C in Assen, galerie Ingo Leth Emmen, galerie Mick’sArt Emmen, galerie Kunst op Vijf Coevorden, galerie Beeldbrengers  Emmercompascuum, Kunstmarkt Ootmarsum en meubelzaken

Voor info kunt U mij altijd mailen of bellen: marijke@vanproosdij.com / 0623644952

Ik hoop dat velen van jullie genieten van KUNST in welke vorm dan ook.

Portfolio