Marion Mencke

“Mensen hebben kleuren nodig
de natuur is er vol van !!!”

Mijn naam is Marion Mencke en ik woon in Noord-Sleen. Als u ook geïnteresseerd bent in kunst, dan delen we samen een boeiend onderwerp.

Als kind tekende en knutselde ik heel wat af. Dat waren voor mij de leukste lessen op school. Nadat ik mijn onderwijsbevoegdheid had gehaald ging ik vele cursussen doen: schilderen bij kunstenaar Carl van Beekum in Stadskanaal, verschillende technieken bij de AKE in Emmen. In 2004 ontdekte ik het werken met drukinkt in het Grafisch Museum in Groningen. Werken à la Hendrik Werkman gaf mij nieuwe mogelijkheden om ook abstracter te gaan werken. In 2009 ben ik een twee-jarige opleiding Specialist Creatieve Communicatie in Utrecht gaan volgen. Dat was het moment dat ik het schilderen nog serieuzer ging nemen en me in 2011 als kunstenaar en cultureel ondernemer inschreef bij de Kamer van Koophandel. En zo was mijn bedrijf ‘Atelier Marion Mencke’ een feit.

Ik vind het heerlijk om te experimenteren met materialen en zo ook nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Er bestaan geen grenzen aan creativiteit! Zo zijn ook de educatieve kunstprojecten ontstaan die ik voor het onderwijs ontwikkel. 

Ze staan beschreven op mijn website: www.marionmencke.nl

Atelier Marion Mencke

Teken- en schilderkunst

Kampakkers 12
7846 AK Noord-Sleen
06-22539607

info@marionmencke.nl

KvK 53354680

Portfolio