Souza Zaterdag 21 september 2019

Hallo lui, 

Het was een overzichtelijke, gezellige en inspirerende bijeenkomst. Ondanks of dankzij (haha) de afwezigheid van zeer gewaardeerde grootmeesters en meesteressen…Ook leidden de pompoenensoep van ondergetekende en de bokkenpootjes en koek van Marion tot de hogere sferen.

We hebben de agenda’s naast elkaar gelegd en data voor de  komende souza-zaterdagen zonder al te veel gemopper vastgelegd. Dat worden (inclusief de koek en soepbeurten):

Zaterdag 12 oktober, Alice koek en Jettie soep

Zaterdag 16 november: Janine koek en Mia soep

Zaterdag 14 december Eke koek en Jeanine soep

Zaterdag 25 januari: Krijnie koek en Marijke (kippen)soep, is beloofd.

Verder heeft het illustere gezelschap het gehad over begeleiding van inspirerende docenten. Er zijn een paar namen genoemd: Ruud (ons allen bekend), Robin d’Arcy Shillock en/ of Eric Schutte (google ze maar).

Aan het werk: ieder met eigen ideeën en ontwerpen. Ik heb helaas niet alles kunnen onderzoeken, te druk met mijn landschap in mijn hoofd. Maar Alice had een jaren zestig foto van spelende meisjes in een verlaten grijze straat ergens in een Engelse fabrieksstad als voorbeeld. Harm had groenachtige dwarrelende takjes op het doek als eerste opzet, vermoedde ik. Fijnschilder Gerard was bezig met zijn versteend landschap. Marion had een project waarmee ze voor haar werk bezig was, meer informatie volgt daarover vast en zeker. Ze moest ons helaas na de soep al verlaten, Jettie  was lekker aan het experimenteren, Marijke, Jeanine en Krijnie en Mia volop in de flow .

De heerlijke nazomerzon hielp ons vlekkeloos door de zaterdag heen.

Volgende keer weer  fotootje erbij

Marscha van Noesel

Wil je dit bericht delen? Dat kan: