SOUZA gaat weer exposeren!

Noteer vast in je agenda! 6 september 2019 expositie Souza!!

We kregen een prachtig aanbod van Kunst&Cultuur in Assen: 2 workshops o.l.v. Cor Sonke, kunstenaar te Buinerveen, gevolgd door een expositie in het gebouw van K&C in Assen. Het verslag van de eerste workshop vind je hieronder, we hebben zin in de volgende, en dan werken we toe naar de opening van de expositie op 6 september 2019. SOUZA is heel blij met deze mooie kans.


Door Marscha van Noesel

We hadden zaterdag 4 mei 2019 een inspirerende dag met docent Cor Sonke uit Buinerveen. Abstract werken was de insteek. Nou dat hebben we geweten. Ik moest denken aan leden van een zangkoor die hun stem eerst in een ongeordende warboel losmaken voordat ze echt beginnen te zingen. Na de koffie en de Duitse, (toepasselijk op deze dag…)  amandelcake van Harm, we lusten er wel pap van en het gezellige bijpraat kwartiertje gingen we wat onzeker aan de slag. Cor liet ons lange tijd in onzekerheid, waarschijnlijk een onderdeel van het proces, wat het trekken van streepjes en lijntjes nu eigenlijk voor zin had, maar allengs kwamen de stemmen los. Letterlijk en figuurlijk.
Nooit geweten dat het losmaken van lichaam en geest zo’n overweldigend plezier kan opleveren. En wel de resultaten vlogen de pan uit, zelfs degenen die normaal gesproken binnen de lijnen blijven, vlogen uit de bocht. Na de onovertroffen wortel-tomatensoep van Marscha ging het verder. Oefening baart abstracte kunst, zo bleek. (zie foto’s) Strepen trekken, vlakken bouwen, kleuren gebruiken en met houtskool honderd keer dezelfde beweging op tekenpapier maken. De resultaten verbaasden een ieder. Zo kan het dus ook. Niet alles hoeft te lukken, durf ook te mislukken, laat je penselen over het papier glijden, het liefst op muziek en als dat er niet is op je eigen muzikale talenten. Muziek, composities, creativiteit en de flow versterken elkaar. Een sausje van gezonde humor en inzicht in je vermogen maakten alles tot wat sommigen beschreven als een zeer bijzondere schilder ervaring. Op de volgende bijeenkomst met Cor (een cadeau van
Kunst&Cultuur in Assen) gaan we door: abstract schilderen voor gevorderden. Ik kan haast niet wachten tot zaterdag 29 juni als we te gast zijn in het atelier van Cor in Buinerveen.

Wil je dit bericht delen? Dat kan: