Zaterdag 14 december 2019

Door Marscha van Noesel    

Het laatste verslagje van dit jaar. Een lach en een traan. Karin (vertrekkend lid van Souza) zorgde voor de traan, want ze moest om praktische redenen afscheid  nemen van de club. Ja als je in Hengelo woont en je vriend woont in Limburg en je lid bent van een schilder club in Emmen,  krijg je ook wel letterlijk het heen en weer… Ze kreeg een door Marion vervaardigde krans vol gehangen met  kaarten van de Souza’ers met ongetwijfeld lieve afscheidswoordjes.

De lach was er natuurlijk ook. We werden verrast door talloze cadeautjes van deze en gene attente leden. Daar was een bijzondere kaars van Gerard, een stempel-kaartje van Harm, een mini kerstgroet-etuitje van Krijnie en een doosje met drie overheerlijke bonbons van Karin zelf. Allemaal gelukkig-makend. Wie dat heeft gemist: jammer dan…

Het ophalen van het werk vanaf 14.30 uur in Assen (expositie bij K&C te Assen) is op 19 december gepland. Daarover zijn afspraken gemaakt. Er is een kleine borrel om de expositie af te sluiten om 16.00 uur.

Maar er werden ook spijkers met koppen geslagen: een lijst met dienstplichtigen als de expositie vanaf 17 januari, openingstijd volgt,  draait in het CBK Rensenpark. (namen en data volgen).
Robert neemt een voorzet voor de uitnodigingskaart in overleg met Suze van de Ster (CBK). Daarvoor moeten zo spoedig mogelijk, dus vandaag of morgen, foto’s van je te exposeren werk bij hem worden ingeleverd, digitaal natuurlijk.

In de week eraan voorafgaand, maandag 13 januari, moet een ieder de werken naar het CBK brengen. Je kunt met je auto het park inrijden voor laden en lossen en dan ook weer meteen de auto wegrijden anders heb je een bon te pakken. Krijnie heeft de sleutel en zal in de middag de deur van het CBK openen, tijd volgt. Op die dag kunnen er afspraken gemaakt worden over wie de indeling van de ruimte maakt zoals wie waar komt te hangen. Daarvoor wordt een commissie in het leven geroepen. Volgens sommigen kan iedereen wel vijf werken meenemen, persoonlijk denk ik dat het dan dringen wordt, maar we zien wel. Over de naam van de expo is ook al nagedacht: SOUZA IN HET PARK.

Stuur de gegevens van de werken die je wilt exposeren voor 8 januari naar Robert, te weten: titel, materiaal/techniek, je eigen naam en verkoopprijs/waarde. Vermeld ook afmetingen (zijn alleen belangrijk voor de inrichters om in te kunnen schatten waar, wat het beste kan hangen en voor de verzekering). De lijst van gegevens gebruikt Robert om kaartjes te maken met behulp van door het CBK geleverde stickervellen. Suze krijgt een lijst t.b.v. de verzekering.

Marscha probeert een persbericht te maken en stuurt de tekst naar Marijke P. voor de verzending . Zelf stuur ik dat persbericht naar enkele bekenden uit mijn kranten-verleden.

De opening zelf moet een klein feessie worden. Daartoe probeert  Harm een muzikale noot in te huren, pro deo natuurlijk.… Ondergetekende neemt contact op met Swesses, het restaurant in het Rensenpark voor de drank en hapjes. Besloten is dat de kosten daarvoor hoofdelijk worden omgeslagen.

Rest nog de afspraken voor de komende Souza bijeenkomsten:

25 januari: koek Harm en soep Marijke P.

22 februari koek Harm, soep Alice en koek Robert,

 21 maart koek Krijnie, soep Marion,

 25 april soep Marscha en koek Jetty,

16 mei Marijke R. soep en koek Eke

20 juni, misschien buiten schilderen maar anders soep Krijnie en koek Gerard.

Met lieve groet en gelukkige feestdagen van Marscha en tot ziens in 2020!

Wil je dit bericht delen? Dat kan: