“Mijn schilderijen zijn notities uit mijn leven”

Mijn naam is Krijnie Pikart. Ik ben geboren in mei 1945 en opgegroeid in Rotterdam. Daar bezocht ik ook de Academie van Beeldende Kunsten, waar ik in 1965 afstudeerde aan de afdeling kostuumtekenen en -ontwerpen. Tegelijk behaalde ik ook de Acte N XI, een bevoegdheid om tekenen, kunst- en kostuumgeschiedenis, kleurenleer enz. te geven in het Nijverheidsonderwijs.

Met deze kwalificaties vond ik werk inĀ  Emmen, als vormingsleidster. Om allerlei redenen bleef ik in Emmen. Tot 2001 gaf ik met veel plezier tekenen aan scholen in Musselkanaal en Stadskanaal. Naast werk en gezin had ik altijd behoefte aan zelf beeldend bezig zijn. Bij de AKE volgde ik cursussen grafiek en modeltekenen. Vanaf het begin was ik betrokken bij, aanvankelijk, de zaterdaggroep later SOUZA.

Ik schilder met acryl, meestal op papier. Mijn onderwerpen zijn gevarieerd doordat de aanleiding tot een schilderij altijd iets toevalligs heeft: een tas, een (mislukte) foto, iemands jas, regen in Insel Hombroich. Zulke onderwerpen moeten dan zonder drama, onnadrukkelijk op het lullige af, in beeld gebracht worden.

Wanneer u contact met mij wilt kunt u me mailen op het volgende mail adres:
valentien-pikart@ziggo.nl